Caritasheader

Maker van deze website
Gebruik voormalige Pius X kerk
Sponsor deze website

Caritas verzorgt 2e hulptransport naar Moldavië.
caritas

Onder de titel: ”Help Moldavië de winter door” heeft Caritas in september voor het eerst een transport hulpgoederen naar Moldavië gestuurd, dit is een geweldig succes geworden.

 

Uit Moldavië hebben ze hele goede berichten ontvangen dat alle hulpgoederen op de juiste plaats terecht zijn gekomen. Vele lezers van het Udens Weekblad hebben enthousiast gereageerd. Er is daarna heel veel kleding in de grijze kledingbakken van Caritas en andere hulpgoederen bij de Piuskerk afgegeven.

Nu de winter voor de deur staat en het in Moldavië heel erg koud is, heeft Caritas besloten om een tweede transport naar Moldavië te sturen. Op vrijdag 11 november werd de vrachtwagen geladen, die gratis geregeld is door “Max maakt Mogelijk”. Met dit transport gaan 12 pallets kleding /ondergoed, 5 pallets dekens/ beddengoed en dekbedden, 2 dozen met schoenen, 2 kisten met zeep en één ziekenhuisbed met matras mee. Dit is in totaal 7600 kg aan hulpgoederen.

Caritas wil alle inwoners van Uden, Volkel, Odiliapeel en binnenkort ook Landerd vragen om zoveel mogelijk kleding en schoenen in onze grijze kledingbakken te stoppen. Grote stukken zoals kinderbedjes, rollators en rolstoelen kunnen worden afgegeven bij de voormalige Piuskerk. Deze is geopend van maandag t/m zaterdag van 9 tot 12 uur. Caritas hoopt dat ze de arme mensen in Moldavië en Roemenië de winter door kunnen helpen zodat ze geen extra kou hoeven te lijden. Caritas blijft natuurlijk de minderbedeelde in onze eigen Maashorst gemeente helpen d.m.v. de kledingbank. Voor meer info kijk op http://www.caritasuden.nl


Door: Henk Lunenburg

caritas/p>